Welpen

De Welpen: kinderen van 7 – 11 jaar

Bij scouting worden kinderen verdeeld in speltakken (leeftijdsgroepen). De welpen is de speltak voor kinderen van 7 tot 11 jaar. Het themaverhaal van deze groep is het bekende Jungleboek van Rudyard Kipling. De welpen halen hun inspiratie uit het Jungleboek, de namen van de leiding en veel andere termen komen allemaal daaruit.

Ondek de Jungle

Ben je klaar voor de meest leuke en spannende avonturen? Bij de welpen ontdek je de vele geheimen van de Jungle. Doe mee met de stoere speurtochten op zoek naar Bagheera, kook met Baloe, leer knopen leggen bij Chil, of luister naar een spannend verhaal van Akela. Bij de welpen leer je hutten bouwen, vuur te stoken en zelf een kompasroos te maken. Kortom: bij de welpen leer je alles over wat de Jungle te bieden heeft!

Het uniform

Welpen dragen een groene blouse, met als speltakteken een afbeelding van Mowgli en Shanti, de twee kinderen uit het Jungleboek. Ook dragen de Welpen een groepsdas met een dasring.

Doe een keer mee!

Onze activiteiten brengen het echte scoutingwerk op een leuke, toegankelijke manier. Wil je meer weten over de welpen? Kom dan gerust een keer langs! Er zijn jongenswelpen, meisjeswelpen en gemengde (jongens EN meisjes welpen). Iedere week is er op zaterdagochtend en middag opkomst.

Contact

De ochtend welpen: zaterdag van 10.15 tot 12.15 uur. E-mail: ochtendwelpen@johanvdveecken.nl
De middag welpen: zaterdag van 13.30 tot 15.30 uur. E-mail: middagwelpen@johanvdveecken.nl
Je kunt ook meer informatie opvragen of een afspraak maken via ons contactformulier.