Wat is Scouting?

Het ontstaan van scouting

Scouting bestaat al meer dan honderd jaar. In het begin van de vorige eeuw vocht kolonel Lord Baden-Powell in Zuid-Afrika voor Engeland mee in de Boerenoorlog. Toen de oorlog voorbij was, ging hij terug naar Engeland. Hij kreeg toen de opdracht om een opleiding voor verkenners in het leger te ontwikkelen. En dat deed hij ook: in 1907 ging kolonel Lord Baden-Powell met 21 jongens op zomerkamp op Brownsea Island. Daar wilde hij zijn ideeën van het boek ‘Scouting for Boys’ uittesten. Dit kamp was het begin van scouting. Kort daarna, in 1910, werden in Nederland de eerste scoutinggroepen opgericht.

Wat is scouting

Je hebt vast wel eens gehoord over scouting. Van een vriend of vriendinnetje op school, teamgenootjes of familie. Maar wat is scouting nu eigenlijk precies? Of je nu een spannende tocht loopt met kaart en kompas, een groot kampvuur maakt, touwbruggen en vlotten bouwt: scouting staat voor avontuur en plezier in de natuur. Je kunt het zo leuk niet bedenken, of je maakt het wel eens mee met scouting! Tijdens onze activiteiten leer je zelfstandig te zijn, samen te werken, verantwoordelijkheid te nemen en respect te hebben voor anderen.

Doe met ons mee!

Ben je nieuwsgierig geworden? Maak dan zelf een keer mee hoe leuk scouting is. Je kunt tot maar liefst drie keer mee komen doen. Je ontdekt dan zelf of het ook wat voor jou is. Vind je het scouting-avontuur leuk? Na je inschrijving zullen we je officieel installeren! Scouting Johan van der Veecken is bereikbaar aan de ’s Gravenweg 101 in Capelle aan den IJssel. Ons clubhuis is de kas welke te zien is vanaf de ‘s-Gravenweg. Je kunt ook meer informatie opvragen of een afspraak maken via ons contactformulier.

Alles over scouting

Scouting heeft een speciale scouting-wikipedia. Wil je alles te weten komen over scouting? Op scoutwiki.nl vind je alle feiten over scouting op een rijtje.